multi phase live environment

project highlight

necessary continuous agility

project highlight

compressed programme

project highlight

project overview

Tasked with creating a prestigious, yet functional space for students at Solihull College’s Woodlands Campus, this project, sponsored by the Department for Education, has been carried out smoothly and within the College’s outlined timescales, despite the testing period posed by the impacts of coronavirus across the country.

Undertaken within a live operational environment, novus and the project team were presented with the challenge of creating three unique and sophisticated spaces for the College’s brickwork, electrical, and engineering students. This involved developing the spaces to suit the varying types of student, and refurbishing the existing spaces in full coordination with the its newly introduced high-tech machinery.

Due to the interdependences of the spaces to be captured, the scheme was undertaken via three phases, all of which were channelled through compressed timeframes, due to the focus of ensuring successful completion being achieved prior to the new academic year.

Due to the results of the pandemic, the project presented various encounters along the way, including manufacturing and delivery slowdowns, requiring a continuous adaptive and agile approach towards the methodology of delivery ways of working. Importantly, notwithstanding the uncontrollability as to the cause, our approach and integral ongoing liaison and drive with the team, maintained the project on its original trajectory.